joi, 8 iunie 2017

Bratislava, o destinatie de vis pentru o vacanta de weekend

Dorești să îți petreci week-end-ul într-o capitală europeană? Bratislava este cea mai bună alegere! Rezervă-ți biletele de avion acum!
            Bratislava este capitala Republicii Slovace. Aceasta este situată pe ambele maluri ale Dunării, în partea de sud-vest a țării. Aici se află sediul Președintelui, sediul Consiliului Național și sediul Guvernului Republicii Slovace. Populația orașului este de aproximativ 450.000 de locuitori. Fiind cel mai mare oraș slovac, nu este doar un centru administrativ și industrial, ci și unul cultural și științific. Aici se află Universitatea Comenius, Universitatea Slovacă de Tehnologie și Universitatea de Economie, dar și sediul ambasadelor țărilor străine.

            Bratislava este situată în apropiere de granițele cu Austria, Ungaria și Cehia. Cele mai apropiate metropole europene sunt Viena (60 km), Budapesta (200 km) și Praga (330 km).
Dacă vrei să vizitezi Bratislava, cel mai bine ar fi să te concentrezi pe centrul istoric al orașului. Aici vei găsi un labirint de străzi pietruite ce sunt în mare parte destinate doar pietonilor. Vei putea să te bucuri de numeroase cafenele, să vizitezi Castelul Bratislava, care merită vizitat cel puțin pentru priveliștea superbă care dă spre Dunăre și întregul oraș.
În centrul orașului, vei regasi faimoasa Poarta a lui Michael care a fost odinioară poarta de intrare în castel. Tot în centru vei descoperi o mulțime de statui haioase: nu puțini sunt cei care se opresc și se fotografiază cu aceste statui pentru o amintire cât mai plăcută. Tot aici se află și Muzeul Armelor și chiar dacă nu ești un pasionat, merită să îl vizitezi măcar pentru priveliștea pe care o vei avea de la ultimul etaj al clădirii. Alte obiective de interes pe care le poți vizita în Bratislava sunt: Castelul Devin, Catedrala Sf. Martin, Biserica Franciscană, Biserica Sf. Elisabeta, Muzeul pentru  Copii etc.

Bucură-te de o experiență de neuitat în Bratislava! Frumusețile orașului te vor cuceri din prima clipă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu