miercuri, 8 martie 2017

Avantajele aduse de obtinerea unei certificari de tipul SA 8000

Certificarea SA 8000 face referire la respectarea unor principii cu privire la normele de munca intalnite in toata lumea, avand rolul ca orice firma, asociatie sau institutie sa propuna conditii de lucru mai bune pentru toti angajatii.

Ce presupune acest standard?


In primul rand se urmareste respectarea drepturilor copilului, astfel ca acestia nu se pot angaja pana la o anumita varsta, ce variaza de la o tara la alta. De asemenea, munca nu poate fi fortata si este esentiala plata la timp a tuturor salariilor, pentru ca angajatii sa fie respectati. Locul de munca trebuie sa fie unul sanatos si in care sa nu existe riscuri pentru angajati. Certificarea SA 8000 mai urmareste libertatile tuturor muncitorilor, impune interzicerea discriminarii, insa la fel de important este si programul de lucru, deoarece angajatii nu trebuie sa fie fortati in nici un fel. Salariile reprezinta un alt aspect esential, deoarece nu numai ca trebuie platite la timp, insa acestea trebuie sa asigure conditii minime pentru angajati, dar si pentru familiile lor. Asadar, prin respectarea acestor standarde, orice organizatie, indiferent de tipul sau destinatia sa, au numai de castigat, implementandu-se sisteme de management foarte eficiente.

Avantaje aduse


Obtinerea acestui tip de certificare aduce un mare plus in fata competitorilor, insa cu aceasta ocazie creste increderea nu numai a clientilor, ci si a partenerilor, a furnizorilor sau a investitorilor, orice companie avand numai de castigat. De asemenea, angajatii vor avea intotdeauna siguranta ca propriul angajator este unul corect, care asigura conditii bune de lucru, fara a exista riscul de confruntare cu practici necorespunzatoare, acestia fiind si mai bine motivati. In plus, certificarea este o dovada ca se respecta toate legile si rigorile impuse de stat cu privire la locul de munca, iar SA 8000 poate fi impus ca un criteriu de selectie atunci cand se participa la diferite licitatii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu